پزشکان آمریکایی تاکید کردند

مهارت هوش مصنوعی در تشخیص کووید طولانی

یک بررسی جدید به کمک هوش مصنوعی نشان داده است بیش از یک نفر از هر 5 آمریکایی احتمالاً از کووید طولانی مدت رنج می برند.

به گزارش ایسنا، بر اساس نتایج منتشر شده در 8 نوامبر در ژورنال Med، این تجزیه و تحلیل نشان می دهد نزدیک به 23 درصد از بزرگسالان ایالات متحده علائم کووید طولانی مدت را تجربه می کنند.

به گفته متخصصان، این آمار بسیار بیشتر از شیوع 7 درصدی کووید طولانی است که توسط مطالعات دیگر پیشنهاد شده است.

«حسین استیری»، محقق ارشد، رئیس تحقیقات هوش مصنوعی در Mass General Brigham در بوستون گفت: سوالاتی در مورد بار واقعی کووید طولانی - سؤالاتی که تاکنون مبهم مانده اند - اکنون در دسترس تر به نظر می رسند.

برای این مطالعه، متخصصان یک ابزار هوش مصنوعی را توسعه دادند که می تواند از میان داده های سوابق الکترونیکی سلامتی، علائم اغلب خفیفِ مرتبط با کووید طولانی را غربال کند.

این علائم می تواند در طیف وسیعی از سیستم های بدن رخ دهد و شامل خستگی، سرفه مزمن، مشکلات قلبی و مه مغزی است. علائم کووید طولانی معمولاً هفته ها یا ماه ها پس از اینکه فرد از عفونت اولیه ی کووید19 خلاص می شود، بروز می کنند.

استیری در بیانیه خبری Mass General گفت: ابزار هوش مصنوعی ما می تواند یک فرآیند تشخیصی مه آلود را به چیزی دقیق و متمرکز تبدیل کند و به پزشکان این قدرت را بدهد که شرایط چالش برانگیز را درک کنند.

به گفته متخصصان، هوش مصنوعی به طور خاص به دنبال علائمی است که با سابقه پزشکی فرد قابل توضیح نیستند، برای دو ماه یا بیشتر باقی مانده اند و به دنبال عفونت کووید رخ می دهند.

به عنوان مثال، هوش مصنوعی می تواند تشخیص دهد که تنگی نفس ممکن است با نارسایی قلبی یا آسم فرد مرتبط باشد، نه با کووید طولانی مدت.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، پزشکان اغلب با علائم و سوابق پزشکی مختلف مواجه می شوند و تعداد زیادی بیمار دارند. با این حال داشتن ابزاری مجهز به هوش مصنوعی که می تواند این کار را به طور روشمند برای آنها انجام دهد، می تواند کمک کننده باشد.

بر اساس این پارامترها، هوش مصنوعی تخمین زد که تقریباً 23 درصد از آمریکایی ها احتمالاً مبتلا به کووید طولانی مدت هستند، رقمی که متخصصان استدلال می کنند با روندهای ملی مطابقت دارد.

متخصصان قصد دارند هوش مصنوعی را به صورت عمومی در دسترسی آزاد منتشر کنند، بنابراین پزشکان و سیستم های مراقبت بهداشتی می توانند آن را به کار گرفته و بررسی ها دقیق تر انجام دهند.

بروز عوارض پساکرونا در بیماران بسیار متفاوت بوده است. اغلب، پزشکان این بیماری مزمن طولانی مدت را به درستی تشخیص نمی دهند و به همین دلیل شکایات بیمار برای مثال خستگی مفرط را جدی نمی گیرند.

از همان روزهای اولیه همه گیری، خیلی زود مشخص شد برخی از افرادی که به SARS-CoV-2 یا ویروس کرونا مبتلا شده اند، بهبود کامل نیافته اند و نشانه های ناتوان کننده بیماری تا هفته ها و ماه ها در بدنشان باقی است.

متخصصان تردید داشتند و قدری سرگردان بودند. آنها برای شناسایی کووید طولانی مدت و بررسی نشانه های آن دست به مطالعات بسیاری زدند. در حالی که از روزهای آغازین این بیماری مدت زیادی گذشته، همچنان پرسش های بسیاری در این حوزه باقی مانده است.

یک نظرسنجی مرکز ملی آمار سلامت ایالات متحده در سال 2022 تخمین زده است که تقریبا هفت درصد از بزرگسالان آمریکا و بیش از یک درصد از کودکانی که به کووید19مبتلا شده اند در مقطعی، کووید طولانی مدت داشتند.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تاریخ جمعه 5 مه 2023 به طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید 19 در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه 2020، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین المللی اعلام کرده بود.

انتهای پیام

نظرات

captcha